Project Description

הבצק ממנו מכינים את טורטיות התירס נקרא מסה הרינה (Masa Harina). הדרך הפשוטה והמקובלת כיום במקסיקו ובעולם היא להשתמש בקמח מהיר מוכן.

חומרים ל- 20 טורטיות

חומרים לטורטיות:

2 כוסות קמח תירס מקסיקני לבן
1 1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כוס מים פושרים
3 כפות שמן תירס

למלית:
מעט שמן זית או חמאה מומסת
כוס פריחול'ס (ממרח שעועית מקסיקני)
20 פרוסות דקות גבינת מוצרלה או גבינה לטוסט
1 כף פסטו

לעיטור:
כף ממרח אבוקדו
כף סלסה מקסיקנה
הכנה

  1. להכנת המסה הרינה: מניחים את הקמח בקערה רחבה, מוסיפים את השמן והמים הרותחים והפושרים ומערבבים ולשים עד שהבצק אלסטי, אחיד ומוכן לעבודה. במידה והבצק יבש מידי ניתן להוסיף מעט מים, ואם הוא לח מידי, מוסיפים מעט קמח תירס. לבצק התירס יש נטייה להתייבש מעט אחרי המנוחה. כדי לשמור על מרקמו הרך והלח, יש לכסותו במגבת לחה ולהניח בצד לשעתיים.
  2. צרים 20 כדורים בצורה ובגודל של כדור פינג פונג. מניחים על מגש ומכסים במגבת לחה.
  3. גוזרים מלבן בגודל 20X50 ס"מ משקית ניילון דקה ומרשרשת. חשוב להשתמש בניילון דקיק.
  4. אם ברשותכם מכשיר לפתיחת טורטיות, Tortillas Press הרי זה משובח. במידה ואין בנמצא, השתמשו בסיר בעל תחתית ישרה. מניחים כדור אחד על מצע הניילון ומכסים במחצית השניה. מניחים במכשיר לפתיחת טורטיות או על השיש ומועכים את הכדור עד שתתקבל טורטיה בקוטר 12 ס"מ ובעובי של 3 מ"מ. מסירים את הניילון העליון ומניחים את הטורטיה, בעזרת הניילון התחתון על מחצית כף היד. מעבירים למשטח לוהט כמו סאג' הפוך או ווק שטוח. מקלפים את הניילון מעל הטורטיה.
  5. מניחים את המלית על הטורטיה שבמחבת. מרטיבים את שולי הטורטיה במעט מים ומקפלים (אפשר להניח מעל טורטיה נוספת במקום לקפל, אם מעדיפים צורה עגולה. מהדקים את הקצוות שהמלית לא תיזל החוצה.
  6. קולים צד אחד במהירות והופכים כשצבע הטורטיה בשוליים מבהיר מעט. קולים גם את צדה השני. הקסדיות מוכנות לאכילה מיידית, בתוספת סלסה מקסיקנה, גואקמולה, סלסה ורדה או חלפניו ליים של טרז פזוס.

כפתור

קמח תירס
פריחול'ס
אבוקדו
סלסה מקסיקנה