Project Description

Kenkey היא מנה עיקרית דומה לכופתה. בדרך כלל מוגשת עם מרק או רוטב. האזורים בהם אוכלים Kenkey הם דרום גאנה, במזרח חוף השנהב, טוגו, מערב בנין, גיאנה (שבו הוא ידוע בתור "Konkee"), וג'מייקה.

הוא נעשה בדרך כלל מתירס טחון שמותסס כ- 3 ימים לפני הבישול . לאחר תסיסה, הקנקי מבושל חלקית, נעטף בעלי בננות, עלי תירס, או רדיד אלומיניום, ומאודה. יש כמה גירסאות של Kenkey, כגון Ga ופאנטה  kenkey.

 מצרכים

6-8 כוסות של קמח תירס (תירס לבן טחון) של טרז פזוס

עלי בננה, או תירס או קליפות תירס, או נייר אלומיניום כדי לעטוף את הבצק

הכנה

  1. במכל גדול מערבבים את קמח התירס (או קמח תירס וקסבה מגוררת) עם מים פושרים. מערבבים היטב. מכסים את המיכל במטלית נקיה.
  2. משאירים אותו במקום חם, כגון תנור מחומם או על גבי המקרר, לשלושה ימים. תסיסה יכולה להימשך זמן רב יותר, במיוחד באקלים קריר. (הערה: תנור מחומם הוא תנור שחומם במשך כמה דקות ולאחר מכן כובה. את הקמח צריך להתסיס, לא לבשל.) כאשר הוא מותסס כמו שצריך, הוא צריך להיות מעט חמוץ, אבל לא בלתי נעים, ארומה, כמו בצק של לחם.
  3. את הבצק המותסס מערבבים עם הידיים עד שהוא הומוגני ומעט התקשח.
  4. בסיר גדול מרתיחים כוס מים. לאט לאט מוסיפים מחצית מהבצק המותסס. מבשלים במשך כעשר דקות, תוך בחישה מתמדת ונמרצת .מסירים מהאש. מחצית הבצק המבושלת נקראת אפלטה "aflata".
  5. מערבבים את האפלטה עם מחצית הבצק הלא מבושל שנותר.
  6.  מחלקים את תערובת הבצק לחתיכות בגודל מנה. עוטפים את החתיכות בחוזקה בעלי בננה, עלי תירס, או נייר כסף הבצק העטוף צריך להיראות כמו בוריטוס או טמל'ס. ניתן לקשור את העטיפה עם חוט.
  7. מניחים את מנות הבצק העטוף בתוך סיר עם מים רותחים.
  8. מבשלים ברתיחה עד שלוש שעות,במידה והמים מתאדים מוסיפים עוד מים, תלוי בגודל ובעובי שלהם.
  9. מגישים בטמפרטורת חדר.

סוגי קנקי שונים

Ga Kenkey בדרך כלל מוגש חם עם רוטב פלפל אדום עשוי מפלפל חריף, בצל ועגבניות ורוטב פלפל שחור שנקרא באופן מקומי שיטו.

פאנטה Kenkey בדרך כלל מוגש חם עם רוטב עגבניות. הסוג הזה מתאים להגשה  עם דגים, עוף או בשר.