Project Description

מאת: שף איתמר דוידוב

הגשתי את הקוסקוס הקסום הזה בפעם הראשונה בערב חג סוכות שני 2014 בין נסיעות למקסיקו. זו לא פעם ראשונה שאני מכין קוסקוס. אבל זו הייתה פעם מספקת ומענגת מאוד.

את הקוסקוס הבתולי שלי הכנתי מתוך סיפרה של רבקה מלול לוי שתיארה את הקוסקוס הכי מדהים בעולמה, שהיה קליל כעננים לבנים בשמי הבוקר.

את הגרסה שלי התחלתי ערב קודם בו עשיתי את הערבוב הראשון. זה לקח חמש דקות. ההמשך היה בערב החג, ואז שלושה ערבובים שלא נראו כמו נצח של ארבעה כמסופר בספרה של רבקה.

התוצאה הייתה כה מרשימה לעשרת אורחי וביניהם בני עדת המקור למאכל הזה, שהחלטתי להעציב קצת את האצטקים ולגלות לכם את המתכון שלי והנה הוא לפניכם בנוסח משפחתי ובנוסח שבטי.

ל-4 מנות

275 גרם קמח תירס מקסיקני לבן ללא גלוטן וללא סוכר מתוצרת חברת מינסה
180 מ"ל מים פושרים או חצי חצי מים וחצי מרק
1 כפית שמן תירס או קנולה
¼ כפית מלח

 הכנה

couscous2

couscous1

 

  1. מערבבים קמח ומלח. מוסיפים רבע מכמות הנוזלים ומערבבים בעזרת מטרפת בלון עד שיש גושים קטנים – פירורים בקוטר פירורי לחם. מניחים בקערה רחבה ומכסים במגבת לחמש דקות מנוחה, אפשר גם כמה שעות, בטמפרטורת חדר. שימו לב בתחילת הוספת הנוזלים נוצרים גושים גדולים שהמטרפה מפוררת בקלות. אפשר גם בעזרת שפשוף בכפות הידיים, אבל זה לוקח הרבה יותר זמן.couscous3couscous4
  2. חוזרים על התהליך שלוש פעמים נוספות.
  3. טועמים ומוסיפים עוד נוזלים או קורט מלח על פי הטעם האישי. יש האוהבים קוסקוס רך אוורירי ורטוב, ויש המעדיפים אותו יבש יותר, כך שיספוג יותר מנוזלי המרק שיימזג עליו. להחלטתכם.couscous5
  4. מעבירים לסיר אידוי המורכב מסיר תחתון מלא במים רותחים וסיר עליון מחורר או מסננת. מניסיוני, אידוי על סיר רגיל מאדה את כל המים לפני שהקוסקוס מוכן ותחתית הסיר עשויה להיחרך. למרות שקמח התירס המקסיקני הוא קמח שעבר בישול ואינו זקוק לאידוי ממושך כמו קוסקוס מקמח חיטה, אני מעדיף אידוי ארוך וסבלני. על כן סיר קוסקוס מומלץ, ואם אין, העדיפו סיר צר וגבוה על פני סיר רחב ונמוך.
  5. אוטמים את פתחי הסיר ואת המכסה כדי שהאידוי יהיה יעיל יותר, ומאדים 20 דקות. אני נוהג לפתוח את המכסה שלוש עד ארבע פעמים במהלך האידוי ולהקפיץ את הקוסקוס בקלילות. מי שלמטה עולה למעלה ומי שבצדדים עובר פנימה. דמוקרטיה זה דמוקרטיה, וכל גרגיר קוסקוס חייב להיות שווה לחברו, כך סחה לי בשלנית מנוסה, לא משנה מאיזו עדה.

אפשרויות :

לחלק את הכמות ל – 2 ולחלק אחד להוסיף 100 גרם חמאה מומסת וחופן צימוקים.
 
* ניתן להקפיא את הקוסקוס.

couscous6

כפתור
קמח תירס מקסיקני לבן