Project Description

מתכון של שף זיו ארליך – מסקל

חומרים ל-6 מנות

 

מכינים בצק מקמח תירס לבן מקסיקני ניקסטמאל לפי הוראות היצרן (טרז פזוס)

קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים ניילון דק על משטח העבודה ומכסים בעוד אחד.

משטחים לעובי של 2 ס"מ באמצעות פרס או שתי צלחות.

מחממים מחבת על אש בינונית וצורבים את הבצק משני צדדיו לדרגת ״מידיום״. כשהבצק עדיין חם יוצרים דפנות כמו של קערה באמצעות קצות האצבעות.

 

למילוי תפוחי אדמה וצ'וריסו:

נקניקיית צ׳וריסו אחת
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל קצוץ
1 כפית שמן
3 שיני שום פרוסות
1 כפית של פפריקה מעושנת
מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:
כוסברה טריה
אבוקדו בשל, חתוך לפלחים.

 

אופן ההכנה:

  1.  מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מים כמו לפירה. מקררים וקולפים.
  2. מרוקנים את הצ׳וריסו מהמעטפת ומפוררים את הבשר.
  3. במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את בשר הצ׳וריסו, מתבלים עם הפפריקה ומבשלים חמש דקות.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה ומועכים עם מזלג עד שהכל מתערבב.
  5.  הרכבה: מחממים את הסופס בטיגון או במחבת יבשה. מניחים מעל את המילוי,  מוסיפים כוסברה טרייה, אבוקדו ומגרדים גבינה חצי קשה.