Project Description

שף מיכאל סיידוף (שף מסעדת מקסיקנה וחבר של טרז פזוס) מציג: כופתאות תירס ממולאות בבשר ומטוגנות

 

חומרים ל-12 מנות של 3 יחידות

 למסה:

1 ק"ג קמח תירס של טרז פזוס
70 מ״ל שמן תירס
1400 מ״ל מים חמים / פושרים

למלית:

1 ק"ג בשר טחון
300 גרם גזר חתוך לקוביות
1/2 ק״ג בצל לבן קצוץ
3 שיני שום קצוץ
כף רסק עגבניות
4 כפות שמן תירס
מלח פלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המסה: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה עד לספיגת הנוזלים. מכסים במגבת לחצי שעה.
  2. מכינים כדורים של 60 גרם,
  3. בסיר רחב מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הגזר והשום מבשלים כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב למניעת גושים כ-10 דקות, מוסיפים את הרסק והתבלינים מנמיכים את
  6. הלהבה ומבשלים עד לספיגת הנוזלים בערך 20 דקות. מצננים את המלית לפחות לחצי שעה.
  7. פותחים את הכדורים במכונת ״פרס״ או עם מערוך לקוטר 12 ס״מ.
  8. ממלאים בבשר ומקפלים לצורה של אמפנדס/ קובה וכדומה מהדקים היטב.
  9. מחממים סיר עמוק עם שמן ומטגנים כ-5 דקות עד להשחמה של המולוטס.

מגישים עם סלסה מקסיקנית בצד או מעל

כפתור
קמח תירס

סלסה מקסיקנה