לביבות ירקות עם קמח תירס

//לביבות ירקות עם קמח תירס
לביבות ירקות עם קמח תירס 2018-07-10T13:59:46+00:00

Project Description

מתכון של שרית סרדס-טרוטינו

החומרים לכ-20 לביבות:

1 כרובית קטנה או 1/2 כרובית גדולה
2 קישואים
2 גזרים
1 בצל גדול
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים (לא חובה)
3 כפות קמח תירס של טרז פזוס
2 ביצים
מלח, פלפל
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את פרחי הכרובית וחולטים במי מלח עד שהם מתרככים אך לא רכים מדי. מסננים היטב מהמים ומצננים קלות.

  2. מגררים על פומפייה את הקישואים, הבצל והגזר. מגררים גם את הכרובית החלוטה.

  3. מפזרים מעט מלח, מערבבים ומעבירים למסננת, להגרת הנוזלים. כעבור כ-20 דקות סוחטים היטב בידיים את תערובת הירקות, על מנת להימנע מנוזלים מיותרים שעדיין נותרו בהם.

  4. מחזירים את הירקות המגוררים לקערה. מוסיפים את הבצל הירוק והכוסברה הקצוצה.

  5. מוסיפים 3 כפות קמח תירס ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים גם את הביצים ומערבבים שוב.

  6. מחממים שמן לטיגון עמוק או חצי עמוק. צרים לביבה שטוחה, ובאמצעות תרווד מחליקים לתוך השמן החם. אם הלביבה מתפרקת מעט, מוסיפים לתערובת בקערה עוד כף או שתיים קמח תירס. ממשיכים לטגן את כל הלביבות.

  7. מגישים חם או פושר, עם רוטב צונן של שמנת חמוצה מעורבבת בעירית קצוצה.

כפתור

קמח תירס לבן

Project Details

Categories: