Project Description

חטיף ממכר של כרובית פריכה במעטה קמח תירס, ברוטב לימון, שום וכוסברה. מתאימה מאוד לנמנעים מגלוטן.

מתכון של שרית סרדס-טרוטינו

החומרים:
1 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים
1/2 כוס קמח תירס של טרז פזוס
1 ביצה
7-8 שיני שום פרוסות דק
מיץ מ-2 לימונים
צרור כוסברה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. חולטים קלות מאוד את הכרובית במי מלח (3 דקות) ומסננים. מקפידים שהפרחים לא יתרככו מדי אלא יישארו מוצקים ופריכים.

  2. בקערה קטנה טורפים את הביצה.

  3. לקערה אחרת שופכים את קמח התירס.

  4. מחממים שמן במחבת. טובלים כל פרח כרובית בביצה הטרופה, מצפים בקמח התירס, ומעבירים למחבת לטיגון. חוזרים על הפעולה עם כל הפרחים.

  5. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה מיץ לימון ו-1/2 כוס מים. מוסיפים מלח, מיץ לימון, שמן זית, פרוסות שיני שום וכמחצית מהכוסברה הקצוצה.

  6. מכניסים לסיר את פרחי הכרובית המטוגנים ויוצקים עליהם את רוטב השום-לימון.

  7. מבשלים על האש נמוכה ומדי פעם מטלטלים את הסיר, על מנת שהרוטב יגיע לכל חלקי פרחי הכרובית. התבשיל מוכן כשהרוטב מסמיך. טועמים ואם חסר מלח – מתקנים תיבול.

  8. לקראת סיום הבישול מפזרים את הכוסברה הקצוצה שנותרה. מגישים חם, פושר או קר.