Project Description

טטל'ס, טלאקויוס או טליודס, הן טורטיות עבות וממולאות. ישנם נוסחים שונים המגיעים מערים קטנות במקסיקו. לדוגמא הטטל'ס, מהעיר ג'וטלוקה שבמדינת ווחאקה שבדרום מקסיקו

החומרים ל- 20 טטל'ס:
למסה הרינה:
2 כוסות קמח תירס מקסיקני לבן
2 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן תירס

למלית:
2 כוסות פריחול'ס מבושל (מתכון בהמשך)
2 כוסות דלעת מבושלת (מתכון בהמשך)
קמח תירס מקסיקני לבן

אופן ההכנה:

  1. מכינים מסה הרינה: בעיקה רחבה שמים את קמח התירס, מוסיפים את השמן והמים הרותחים, מערבבים ולשים עד שהבצק אלסטי, אחיד ומוכן לעבודה. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט מים, ואם הוא לח מידי, מוסיפים מעט קמח תירס. בצק התירס נוטה להתייבש מעט אחרי המנוחה ולכן עליו להיות מעט רך.
  2. מחלקים את המסה לשני חלקים. מניחים כל חלק בקערה ניפרדת ומוסיפים ½ כוס פריחול'ס לאחת וחצי כוס מחית דלעת לשני. לשים היטב, ובמידה והבצק רך מידי מוסיפים מעט קמח תירס. קורצים כדורים בגודל אגוז מלך (כ-40 גרם), מכסים ומניחים לעשרים דקות.
  3. פותחים את כדורי הטורטיה באמצעות טורטייה פרס, ממלאים כף אחת של מלית, מורחים במעט מים וסוגרים משולשים כמתואר. מהדקים בעדינות להשוואת עובי וקולים על מחבת – קומאל – סאג' חם (או פלטת ברזל על הכיריים) משני צדדים.
  4. מסירים מהקומל ומגישים עם מחית פריחול'ס חמה וגבינת קשיו.

מלית פריחולס

מלית דלעת

חומרים:
300 גרם דלעת קלופה
½ כוס מים
½ ליים או לימון סחוט
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. חותכים את הדלעת לקוביות ומבשלים עם המים, עם מכסה עד ריכוך.
2. מוסיפים את מיץ הליים או הלימון הסוכר והמלח. מערבבים. במידה ויש נוזלים, ממשיכים לבשל עד שיתאדו.
3. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. מועכים את הדלעת בעזרת מועך פירה.