Project Description

הבצק ממנו מכינים את טורטיות התירס נקרא מסה הרינה ((Masa Harina. הדרך הפשוטה והמקובלת כיום במקסיקו ובעולם היא להשתמש בקמח תירס מהיר מוכן.

לכ- 20 טורטיות

חמרים למסה הרינה:

2 כוסות קמח תירס מקסיקני לבן של טרז פזוס
1 1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כוס מים פושרים
3 כפות שמן תירס

  1. מכינים את המסה הרינה: מניחים את הקמח בקערה רחבה, מוסיפים את השמן והמים הרותחים והפושרים. מערבבים ולשים עד שהבצק אלסטי, אחיד ומוכן לעבודה. במידה והבצק יבש מידי ניתן להוסיף מעט מים, ואם הוא לח מידי, להוסיף מעט קמח תירס. לבצק התירס יש נטייה להתייבש מעט אחרי המנוחה. כדי לשמור על מרקמו הרך והלח, מומלץ לכסות אותו במגבת לחה ולהניח בצד ל-20 דקות.
  2. יוצרים מהבצק 20 כדורים בצורה ובגודל של כדור פינג פונג. מניחים על מגש ומכסים במגבת לחה.
  3. מכינים שני מלבנים בגודל 50*50 משקיות ניילון דקיקות (מרשרשות).
  4. מחממים משטח צלייה (פלאנצ'ה) חלק – מחבת גדולה שטוחה, סאג' או ווק שטוח.
  5. אם ברשותכם מכשיר לפתיחת טורטיות, Tortillas Press השתמשו בו. במידה ואין בנמצא, השתמשו בסיר בעל תחתית ישרה. מניחים כדור אחד על מצע הניילון ומכסים בנילון נוסף. מניחים במכשיר לפתיחת טורטיות או על השיש ומועכים את הכדור עד שמתקבלת טורטיה בקוטר 12 ס"מ ובעובי של 3 מ"מ. מסירים את הניילון העליון ומניחים את הטורטיה, בעזרת הניילון התחתון על מחצית כף היד. מעבירים למשטח לוהט כמו סאג' הפוך או ווק שטוח. מקלפים את הניילון מעל הטורטיה.
  6. קולים את הטורטייה על צד אחד במשך כשתי דקות והופכים כשצבע הטורטיה בשוליים מבהיר מעט. קולים גם את צדה השני. מורידים מהאש ומגישים.