Project Description

מתכון של הבלוגרית מיה שטרן מהבלוג "הסלסלה של מיה ואודי"

מיה מספרת על קמח התירס: שיחקתי בו מעט, הכנתי פנקייקס מצויינים, אך רציתי לקחת אותו למקום שהתחליפים לקמח בהם אנו משתמשים, כמי שמתנזרים מגלוטן, מתקשים להגיע… כך עלה החשק להכין בצק פריך לטארט טאטאן. לא פחות… הביצוע הסתבר כפשוט ביותר והתוצאה – מצויינת! וזה הולך כך:

מקלפים 5 תפוחים ירוקים מסוג גראנד סמיט, מוציאים את הליבה וחותכים לכ-8 פלחים.
מאדים אותם עם כמות נדיבה של חמאה במחבת שיכולה גם להכנס לתנור.
כאשר התפוחים מעט רכים, מסירים מהאש ומצננים.

בנתיים מכינים את הבצק:
במעבד מזון מערבבים בפולסים כוס וחצי קמח תירס לבן עם כוס קוביות חמאה וממתיק שאתם מעדיפים. במקרה הזה השתמשתי בסוכר מייפל ומעט סטיוויה.
לפירורים במעבד המזון הוספתי טיפה מים לקבלת מסה פחות יבשה (ממש טיפה!).

את הבצק רידדתי בעדינות על מעט קמח והנחתי על גבי התפוחים והעברתי לאפייה בתנור בחום של 180 מעלות. האפייה קצרה – עד שהבצק מזהיב.

 

בבלוג של מיה תמצאו שפע של מתכונים נהדרים לנמנעים מגלוטן.

כפתור

קמח תירס לבן