Project Description

הסופאס הן קעריות עגולות ושטוחות שלהן שוליים מוגבהים הממולאות ברוטב פיקנטי וטעים ועליו מעט ירקות או בשר וגבינה מגוררת מעל. ניתן לגרר טופו שהושרה ברוטב חריף כתחליף הולם. הסופסיטאס הן קעריות קטנטנות – 3 ס"מ קוטר המוגשות בקוקטיילים או כפינוק.

 

חמרים למסה הרינה: כמות 18-22 יחידות

2 כוסות קמח תירס מקסיקני לבן ניקסטמאל
1/2 1 כוסות מים רותחים
1/2 כוס מים פושרים
3 כפות שמן תירס

הכנה

  1. להכנת המסה הרינה, מניחים את הקמח בקערה רחבה, מוסיפים את השמן והמים הרותחים והפושרים ומערבבים ולשים עד שהבצק אלסטי, אחיד ומוכן לעבודה. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט מים, ואם הוא לח מידי, מוסיפים מעט קמח תירס. לבצק התירס יש נטייה להתייבש מעט אחרי המנוחה. במיוחד כשטחינתו גסה. כדי לשמור על מרקמו הרך והלח, יש לכסותו במגבת לחה ולהניח בצד ל-20 דקות.
  2. צרים כדורים בצורה ובגודל של כדור פינג פונג. מניחים על מגש ומכסים במגבת לחה. עתה כשהבצק מוכן אפשר ליצור את הצורות השונות.
  3. הסופאס עשויים מכדור של מסה הרינה המשוטח בעזרת טורטיה פרס או תחתית של סיר אותו מניחים בין 2 שכבות ניילון דק מהסוג המרשרש (שמתקלף בקלות מהבצק). לוחצים את הכדור עד לעובי של 4 מ"מ , משחררים מהניילון ומניחים על כף יד שמאל (לימנים, לשמאליים ביד ימין) וביד השנייה צובטים את שולי הבצק סביב סביב על לקבלת שולים מוגבהים בגובה של כסנטימטר לסופאס וחצי ס"מ לסופסיטס, הקטנים.
  4. קולים את הסופס והסופסיטס על מחבת יבשה וחמה בשני הצדדים. אפשר לשמן את המחבת במעט שמן.

מליות לסופאס וסופסיטס

  • פריחול'ס מוכן ומדולל מעט, אבוקדו פרוס מעל ובזיליקום.
  • עגבניות חרוכות מתובלות עם בצל חלפניו וצ'יפוטלה.
  • ביצת שליו על איולי ליים חלפניו.
  • כולם מוגשים עם גבינת מנצ'גו מגוררת גס.

 

כפתור
קמח תירס מקסיקני

פריחול'ס