Project Description

ניתן להשתמש להכנת המנה בכל סוגי הטורטיות – טורטיית תירס נטולת גלוטן/מקמח מלא או מקמח לבן.

חומרים ל-4 מנות

8 טורטיות תירס מתוצרת טרז פזוס

למלית:

3/4 כוס חלב

1/3 כוס סוכר

טיפות אחדות תמצית וניל או מקל וניל טחון

3 כפות צימוקים

2 כפות דבש (לא הכרחי)

100 גרם פרג טחון

להדבקה:
1/3 כוס קמח מעורבת במעט מים ליצירת "דבק"
לציפוי: :
ביצה טרופה עם כפית שמן

אופן ההכנה:

  1.  מפשירים את הטורטיות (אפשר לילה קודם במקרר או על השייש למשך שעה) לא מומלץ להשתמש בטורטיות "יבשות" מאחר והן נשברות בקיפול.
  2. להכנת המלית –

    שמים בסיר קטן חלב, סוכר, וניל, צימוקים ודבש. מביאים לרתיחה ומוסיפים פרג תוך בחישה. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות עד שהחלב יספג. אם התערובת סמיכה מדי מדללים במעט מים. אם דלילה מדי מוסיפים מעט פירורי לחם או פתיתי קוקוס. מסירים מהאש ומצננים.

  3.  פורשים את הטורטיות על משטח עבודה, בעזרת מברשת מורחים את דבק הקמח – מים מסביב לשולי הטורטיה. מניחים 2-3 כפות מלית במרכז הטורטיה. סוגרים כמו אוזן המן עד שנשאר פתח קטן במרכז. מברישים בביצה ומעבירים לתבנית משומנת.
  4.  מחממים תנור או טוסטר אובן לחום 250 מעלות ואופים 7-10 דקות.

IMG_4439

IMG_4440

 

IMG_4444