טאקו דג

 

טאקו היא מנת אוכל רחוב רווחת במקסיקו. טורטיה תירס קטנה המכילה מלית לשתי נגיסות. בדרך כלל הטאקו'ס באים בשלשות, כדי להשביע מעט אדם רעב. כמובן ששלישיה אחת אינה משביעה, ואז עוברים לדוכן אחר וטועמים מלית שונה.

טאקו דג, טרז פזוס, קמח תירס

ל – 3 טאקו'ס – מנה אחת:

3 טורטיות תירס טריות בקוטר 10-12 ס"מ, של טרז פזוס

120 גר' פילה דג טרי חתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ. במידה ומשתמשים בדג קפוא מוסיפים עוד 40 גר' מאחר והוא מאבד יותר נוזלים במהלך האידוי

2 כפות חמאה מומסת

קורט מלח

1 כף מיץ ליים טרי

1 כף חמאה להקפצת הדג

או

חופן עלי חסה או כרוב קצוצים.

 למלית:

4 כפות גואקמולה של טרז פזוס

4 כפות מחית שעועית – ריפרייד בינס של טרז פזוס טחון ומדולל במעט שמנת לבישול

 להגשה:

2 כפות עלי כוסברה

4 כפות חסה קצוצה דק

2 כפות צנונית פרוסה

מלח ים גס

לעיטור

פלח ליים

הכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים  את החמאה, מיץ הליים והמלח. מוביפים  את רצועות הדג. שומרים במקרר עד ההגשה.
  2. מחממים את הטורטיות ואת מחית השעועית.
  3. בקערה בינונית מערבבים את הכוסברה, החסה, הצנוניות הפרוסות.
  4. מאדים את הדג: מרתיחים סיר אידוי עם מכסה. מרפדים את קרקעית כלי האידוי ברצועות כרוב או חסה. מניחים את רצועות הדג ומכסים במכסה. מאדים 7 דקות לדג ים וחמש דקות לדגי בריכה. שומרים חם להגשה. אפשר לחלופין להקפיץ את הדג במחבת עם מעט חמאה.
  5. מרכיבים את המנה:  את השלב הזה כדאי לבצע בזריזות ורצוי כשהטורטיות מוגשות על צלחת חמימה. מורחים על כל טורטיה מחית שעועית. מעליה מורחים את הגואקמולה. מניחים את רצועות הדג, מפזרים תערובת ירוקים וכמה גרגירי מלח ים גס.

 מגישים עם פלח ליים בצד.