גורודיטס – לביבות תירס וגבינה / שף איתמר דוידוב, טרז פזוס

//גורודיטס – לביבות תירס וגבינה / שף איתמר דוידוב, טרז פזוס
גורודיטס – לביבות תירס וגבינה / שף איתמר דוידוב, טרז פזוס 2018-06-19T08:54:51+00:00

 שילוב דרום אמריקאי של הגורודיטס המקסיקני והלחמניות הקולומביאניות – הארפה.

 1 כוס קמח תירס מקסיקני של טרז פזוס גורודיטס, קמח תירס

1 כוס מרק ירקות

1/3 כפית מלח

קורט אבקת אפיה

מעט מים חמים

1/3 כוס דלעת מבושלת ומעוכה

50 גר' גבינת עיזים קשה מגוררת

50 גר' גבינת פרמזן מגוררת דק

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח המלח ואבקת האפיה בקערה רחבה.

מוסיפים את הדלעת המעוכה, הגבינות והמרק ולשים. מוסיפים מעט מים עם הלישה עד שמתקבל בצק מעט דביק. מכסים במגבת ומנחים לעשר דקות.

בינתיים מחממים מחבת רחבה ובתוכה 2 ס"מ שמן.

לשים מעט את הבצק. אם הוא יבש מידי, מוסיפים כמה טיפות מים. אם הוא דביק, מוסיפים מעט קמח תירס. קורצים כדורים בגודל שווה (משקל 50 עד 100 גר') ומניחים במגש.

משהתחממה המחבת והשמן רותח מטגנים את הלביבות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.

מוצאים לנייר סופג.

מגישים עם רטבים: סלסה חלפניו-ליים, סלסה ורדה או סלסה מקסיקנה של טרז פזוס.

ניתן להכין את הלביבות מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.