טמאל'ס טמאל'ס תירס

הטמאל'ס הוא ממולא דרום אמריקני העשוי קמח תירס. במקסיקו נהוג להשתמש בקמח תירס לבן (בניגוד לצהוב המצוי במערב). הקמח הלבן טעים יותר ועשיר בחלבונים ועל כן מזין במיוחד.

 

לביבות ירקות עם קמח תירסלביבות ירקות עם קמח תירס

 

לביבות בריאות וטעימות, עם מגוון גדול של ירקות טריים. ניתן להחליף חלק מהירקות בכאלה שאתם אוהבים יותר או לפי מה שיש במקרר.

 

טאקו דג, טרז פזוס, קמח תירס טאקו דג

טאקו היא מנת אוכל רחוב רווחת במקסיקו. טורטיה תירס קטנה המכילה מלית לשתי נגיסות. בדרך כלל הטאקו'ס באים בשלשות, כדי להשביע מעט אדם רעב. כמובן ששלישיה אחת אינה משביעה, ואז עוברים לדוכן אחר וטועמים מלית שונה.

 

גורודיטס, קמח תירסגורודיטס – לביבות תירס וגבינה

שילוב דרום אמריקאי של הגורודיטס המקסיקני והלחמניות הקולומביאניות – הארפה.
מתאימות במיוחד להגשה בחג השבועות.

 

 

מצ'אדי - לביבות תירס גאורגיותמצ'אדי – לביבות תירס מגאורגיה

לביבות קמח תירס גיאורגיות, למתכון הבסיסי ניתן להוסיף תוספות כמו שעועית מבושלת (או ריפרייד בינס ופריחולס של טרז פזוס), וכוסברה.

 

 

_MG_1688טורטיות תירס

הבצק ממנו מכינים את טורטיות התירס נקרא מסה הרינה ((Masa Harina. הדרך הפשוטה והמקובלת כיום במקסיקו ובעולם היא להשתמש בקמח תירס מהיר מוכן.

 

 

cropped-KATAN1.jpg כרובית מטוגנת בקמח תירס

כרובית מטוגנת בקמח תירס, ברוטב לימון, שום וכוסברה. מתאימה מאוד לנמנעים מגלוטן.