הטמאל'ס הוא ממולא דרום אמריקני העשוי קמח תירס. במקסיקו נהוג להשתמש בקמח תירס לבן (בניגוד לצהוב המצוי במערב). הקמח הלבן טעים יותר ועשיר בחלבונים ועל כן מזין במיוחד.

טמאל'ס

ישנם הרבה סוגי טמאל'ס. חלקם עטוף בעלה תירס וחלקם בעלי בננה. חידוש קל שניסיתי לאחרונה, הוא למלא בתוך נייר פרגמנט. קל מהיר ונגיש. העיקרון זהה. מכינים תערובת וממלאים. מאדים לפני האכילה, פותחים ואוכלים. הטמאל'ס בדרום אמריקה משמש כחטיף משביע בין ארוחות אך מהווה תוספת על יד מנה עיקרית. זוהי גרסה של הפולנטה והממליגה המוכרים לנו מרומניה ואיטליה, וגם למעשה המקור למאכלים אילו. אל תשכחו, התירס הגיע למערב עם כיבוש קולומבוס את אמריקה ולא שניה אחת קודם.

מקובל לגוון את הטמאל'ס בתוספות כבשר, עוף  או דגים, פרות ים ויש גם טמאל'ס מתוקים.

טמאל'ס בסיסי כ- 6 יח'

חומרים:

עלי תירס שלמים וטריים (אפשר גם מיובשים אך יש להשרות את העלים המיובשים במים פושרים 24 שעות קודם למילוי) או עלי בננה, שטופים וחתוכים לריבועים של 15 ס"מ
1/2  1 כוסות קמח תירס לבן של טרז פזוס
1/2-3/4 כוס מים פושרים
1/2 חב' חמאה
מלח
פלפל לבן
קורט סוכר

אופן ההכנה :

  1. ממיסים את החמאה עם המים בסיר קטן. מקררים מעט.

  2. מערבבים את כל החמרים ומניחים לחצי שעה, עד שיספגו המים.

  3. ממלאים בתוך עלי התירס. קושרים את העלה בעזרת "חוט" מעלי התירס ומניחים בסיר אידוי (כמו של קוסקוס) כשיש מים מלמטה.

  4. לפני ההגשה מרתיחים את המים ומאדים 15 דקות.

  5. מכינים רוטב טעים, או מגישים עם רוטב של הבשר / עוף / דג שהוגש עם הטמאל'ס.

למלית:

  • 500 גר' עוף בגריל ללא עור ועצם, מעורבב עם חצי כוס סלסה מקסיקנה או סלסה צ'יפוטלה של טרז פזוס. ניתן להוסיף מעט רוטב מולה 
  • צ'ילי קון קרנה .
  • סלסה ורדה של טרז פזוס עם גבינת וואחקה.