חברת טרז פזוס משווקת באופן בלעדי בישראל את קמח התירס של חברת מינסה המקסיקנית. 

new_minesa-001קמח התירס האותנטי, עשוי מ-100 אחוז תירס נטול קליפה, ללא סוכר ללא גלוטן וללא כל תוספות וחומרים מלאכותיים. הוא מכיל רכיבים תזונתיים חיוניים ובעל טעם וארומה עשירה של תירס.

מהקמח ניתן להכין מגוון גדול של מאכלים:
טורטיות תירס אותנטיות וריחניות במגוון גדלים; טמאל'ס – כופתאות מאודות (בעלי בננה או עלי תירס), ממולאות במילויים  פיקנטיים ורטבים עשירים; גורודיטס – לביבות תירס שמנמנות שניתן למלא בשלל תוספות ותיבולים.
קמח התירס הלבן משמש כציפוי אידיאלי לשניצלים ומאכלים מטוגנים נוספים כמו נקניקיות על מקל (corn dog). הוא מעבה ומסמיך מרקים ותבשילים וניתן להכין ממנו גם קינוחים מתוקים – כמו עוגיות חתונה מקסיקניות.


טרז פזוס מייצרת ומשווקת טורטיות מקמח תירס
, המיוצרות יום יום במפעל בחולון, לאחרונה רכשה החברה מכונת ייצור טורטיות חדשה המיועדת לטורטיות תירס במגוון גדלים וצורות.

 התירס היה מאז ומתמיד (ועודנו) הכוכב הבלתי מעורער של המטבח המקסיקני. האטצקים הקדמונים ראו בו צמח מקודש שאף היה מזון זמין וקל לגידול.
האינדיאנים הקדמונים אכלו את התירס בכל צורה. ועד היום, התירס הלבן נאכל בעודו "חי" ישר מהקלח, צלוי על גחלים ומוגש על העלים בתוספת רוטב חריף או מיונז. לעיתים הוא מבושל קודם ואז ניצלה. לעיתים הגרגירים החלביים והצעירים היו נקצצים ומוספים למאכלים שונים. אולם השימוש העיקרי תמיד היה להניח לתירס לצמוח למלא גודלו ולייבש אותו על הגבעול.
תירס מקסיקניאת התירס היבש נהגו האינדיאנים לרסק לקמח בעזרת מכתש ועלי העשויים אבן והנקראים מטאטה ( (metate. טחינה זו דורשת מאמץ רב ועל כן המציאו האינדיאנים שיטה ובה השרו את גרגירי התירס היבש במי סיד lime stone)) שיצר תערובת שמאכלת את קליפת התירס הקשה ומסירה אותה מעל הגרגיר. השריית התירס בליים סטון מוסיפה לתירס את חומצת האמינו החסרה לו ליצירת חלבון מושלם.
הגרגירים חסרי הקליפה נקראים ניקסטמאלNixtamal) ) וכך גם מוגדר הקמח העשוי מתירס שעובד בדרך זו. זהו קמח תירס לבן ודק יחסית, שאינו דומה לקמח התירס המלא (והצהוב), המשמש להכנת פולנטה או ממליגה.
בתהליך הניקסטמליזציה  מוסרת מהתירס הקליפה ומתווסף באופן טבעי ויטמין בי שלוש – הניאצין החסר בכל קמחי התירס האחרים שלא עוברים תהליך זה.

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם):

אנרגיה (קלוריות): 370
חלבונים: 6.9 גרם
פחמימות: 76.9 גרם
עמילנים: 70.2 גרם
סוכרים: 0 גרם
שומנים: 3.6 גרם
מתוכם שומן רווי: 0.5 גרם
מתוכם שומן חד בלתי רווי: 1.2 גרם
מתוכם שומן רב בלתי רווי: 2.1 גרם
מתוכן שומן טראנס: 0 גרם
כולסטרול: 0 גרם
נתרן: 0 גרם

לקמח זה תכונות מצוינות של פלסטיות ההופכות אותו נוח ללישה ולעיבוד.

כפתור

את קמח התירס ניתן להשיג בחנות המפעל בחולון (המרכבה 73 03-5597761), וכן ברשת עדן טבע מרקט (בתוך סניפי "מגה"), ובמעדניות נבחרות ברחבי הארץ: רשת ספייסס (קהילת סלוניקי 11 תל אביב, אלטלף 3 א.ת יהוד, צומת ביל"ו רחובות), רשת מרינדו (קיבוץ עין גב, כיכר המדינה תל אביב),  ברשת "לגעת באוכל (חונים קונים ראשל"צ, הקניון הגדול פתח תקווה, קניון רננים רעננה) ובעוד מעדניות וחנויות מתמחות רבות.

ניתן להזמין את הקמח בחנות המפעל ולקבלו במשלוח עד הבית (בדואר).